top of page
DSCF4799.jpg

TILBYGG I ASBJØRNSENS GATE

2016-2020

Prosjekt: Tilbygg m. kjeller for en familie på fem
Sted: Tyholt, Trondheim

Grunnflate: ca. 50 m² ekskl. kjeller

Pris: Ca. 2 500 000 NOK
Status: Ferd
igstilt 2020

Klient: Privat
Arkitekt: Nøysom arkitekter

Medarbeidere: Trygve Ohren og Cathrine Johansen Haanes
Tømrere: Tømrer Stangvik og Brenden byggservice AS

Grunnarbeid: Klevelands utemiljø AS, og Husa maskin AS

Våtrom og flislegging: Rosenborg murhåndtverk

Utvendig sanitærarbeid: Norconsult AS

Innvending rørarbeid: Haralds VVS AS

Kontroll av våtrom: Håkon Vullum

Fargesetting, eksteriør: Marte Osvoll Valderaune (Alt kan bevares)

NO: Tilbygg til første etasje av en firemannsbolig ved Tyholt, sentralt i Trondheim. Familien på fire, som snart skulle bli fem, trengte mer plass, og stod overfor et valg om å bygge på leiligheten de allerede bor i, eller kjøpe seg et større hus.

Tilbygget har en grunnflate på ca. 50 m², og innebærer en utvidelse av leiligheten i første etasje med en ny, utvidet stue og to nye soverom med med god takhøyde til plassbygget lagringssystem. En ny trapp kobler hovedetasjen direkte til kjelleren, som også er utvidet. Her er det tegnet en utleiedel med eget kjøkken, soverom og bad, og inngang til kjellerstue i hoveddelen med plassbygget lagring.

 

Konstruksjonen er stenderverk i tre, kledd utvendig med stående uhøvlet kledning uten fals, og isolert med innblåst trefiberisolasjon. I første etasje er tilbygget kledd med kryssfiner på vegger og i himling. Gulvene er i heltre. I utleiedelen har vi valgt et robust betonggulv (med varmekabler), og kryssfiner på vegger og i himling. Mellom kjeller og første etasje er det en lydhimling, og bjelkelaget er også isolert med innblåst trefiber. Vinduene er fra Tingvoll dør og vindu AS, og yttertaket fra Mestertak.

 

Fasaden på tilbygget er fargesatt ved hjelp av en ekspert på historiske farger i gamle trehus og malt med linoljemaling.

Byggeprosjektet er gjennomført som en delt enterprise, og vi har hatt ansvar for å koordinere arbeidet sammen med byggherre. Vi har hatt prosjekterende ansvar for arkitektur og vært ansvarlige søkere for tilbygget.

EN: Annex to a quad house in central Trondheim. The family of four living in one of the ground floor apartments needed more space, and had the choice of moving to a bigger apartment or building an annex. The annex consists of two bedrooms and an extension of the existing living room the ground floor and a new staircase that connects the basement with the upper floor. In the basement of the annex there is a self contained studio apartment, with a separate entrance, as well as an entrance to the existing basement. The annex is built mainly in wood, with a wood construction, wooden fibre insulation, wooden boards as cladding, and plywood cladding in the interior. The basement has heated concrete floors and  a mix of plywood clad and bare concrete walls. 

Asbjørnsens gate, illsutrasjon første etasje
Asbjørnsens gate, illustrasjon kjeller
bottom of page