TILBYGG I ASBJØRNSENS GATE

2016- (under construction)

Prosjekt: Tilbygg for en familie på fire
Sted: Tyholt, Trondheim

Grunnflate: ca. 50 m²

Pris: 500 000 NOK
Status: Under bygging

Klient: Privat
Arkitekt: Nøysom arkitekter

Medarbeidere: Trygve Ohren, Cathrine Johansen Haanes og Haakon Haanes
Tømrere: Tømrer Stangvik og Brenden byggservice AS

Grunnarbeid: Klevelands utemiljø AS, og Husa maskin AS

Våtrom og flislegging: Rosenborg murhåndtverk

Utvendig sanitærarbeid: Norconsult AS

Innvending rørarbeid: Haralds VVS AS

Kontroll av våtrom: Håkon Vullum

Fargesetting, eksteriør: Marte Osvoll Valderaune (Alt kan bevares)

NO: Prosjektet er et nytt tilbygg til en leilighet i første etasje av en firemannsbolig ved Tyholt, sentralt i Trondheim. Familien på fire trengte mer plass, og stod overfor et valg om å bygge på leiligheten de allerede bor i, eller kjøpe seg et større hus da de kontaktet oss. 

Tilbygget vi tegnet for familien har en grunnflate på ca. 50 m², og innebærer en utvidelse av leiligheten med en ny, utvidet stue og to nye soverom med med god takhøyde til plassbygget lagringssystem, og ny trapp som kobler kjelleren på hovedetasjen. Eksisterende kjeller er også utvidet, og her er det tegnet en utleiedel med eget kjøkken, soverom og bad, og inngang til kjellerstue i hoveddelen med plassbygget lagring.

 

Tilbygget er bygget som et stenderverk i tre, kledd med stående uhøvlet kledning uten fals, og isolert med innblåst trefiberisolasjon. I første etasje er tilbygget kledd med kryssfiner på vegger og i himling. Gulvene er i heltre. I utleiedelen har vi valgt mer robuste materialer, som betong på vegger og gulv (med varmekabler), og kryssfiner på frittstående vegger og i himling. Mellom kjeller og første etasje er det en lydhimling, og bjelkelaget er også isolert med innblåst trefiber. Vinduene er fra Rørosvindu, og yttertaket fra Mestertak.

 

Fasaden på tilbygget skal fargesettes ved hjelp av en ekspert på historiske farger i gamle trehus og males med linoljemaling.

Byggeprosjektet er gjennomført som en delt enterprise, og vi har hatt ansvar for å koordinere arbeidet, sammen med byggherre. Vi har hatt ansvar som prosjekterende for arkitektur og vært ansvarlige søkere for tilbygget.

EN: The project is an annex to a quad house in central Trondheim. The family of four living in one of the ground floor apartments needed more space, and had the choice of moving to a bigger apartment or building an annex. The annex we drew for them consists of two bedrooms and an extension of the existing living room the ground floor and a new staircase that connects the basement with the upper floor. In the basement of the annex there is a self contained studio apartment, with a separate entrance, as well as an entrance to the existing basement. The annex is built mainly from wood, with a wood construction, wooden fibre insulation, wooden boards as cladding, and plywood cladding in the interior. The basement has heated concrete floors and  a mix of plywood clad and bare concrete walls.